Collaborative economy

Sinds dat in 1962 door Marshall Mc Luhan de term ‘ Global Village’ werd geïntroduceerd, is deze term pas de laatste 10 jaar echt tot uiting gekomen. Was een telefoontje in 1992 naar  Amerika of Australië nog een kostbaar iets, nu volg je je vrienden, kennissen en zakenrelaties via twitter, instagram, facebook of linkedin. Men skypt dagelijks met collega’s over heel de wereld en retourtjes Berlijn of Barcelona gaan voor nog geen €100 euro weg.

Dat we meer moeten samenwerken blijkt wel uit alles wat er om ons heen gebeurt. China houdt de Amerikaanse economie overeind, Samsung levert chips aan Apple terwijl ze ook een miljard Euro boete moeten betalen en zo is iedereen van elkaar afhankelijk.

Afhankelijk is niet het juiste woord. Al deze voorbeelden zijn uitingen van schakels uit een waardenetwerk. We kunnen simpelweg niet meer alleen op deze aardbol regeren, ondernemen of strijden. Dat geldt ook voor de branche waarin wij werken als innvire. Waar vroeger vaak een architect of een aannemer rondom huisvestingsvraagstukken ging ontwerpen of bouwen, zijn het nu complexe vraagstukken geworden van ‘het waarom’, cultuur, concurrentiekracht, duurzaamheid, HR, ICT, en wat niet nog meer. Om dit soort vraagstukken goed te kunnen begrijpen en nadien voor opdrachtgevers ook bestuurbaar en kundig uit te voeren moeten multidisciplinaire teams gevormd worden. Teams, geen partijen. Een team heeft samen één gemeenschappelijk doel waar ze voor gaan. Daarvoor moeten ze ook uit hetzelfde hout gesneden zijn. Werk ethos, kwaliteit en kundigheid moeten een gelijkwaardig niveau hebben, ongeacht de expertise.

innvire en Brink Groep begrijpen dit maar al te goed. Waar innvire haar expertise op het analyseren, ontwerpen en activeren van doelgerichte werkstijlen en omgevingen ligt, is Brink Groep een autoriteit op het gebied van gebieds-, vastgoed advies, bouwmanagement en kosten advies. Onze gezamenlijke vaardigheden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in een groot aandeel van onze projecten. Daarnaast willen opdrachtgevers één aanspreekpunt en graag een partner die het hele proces overziet en kan begeleiden.

innvire en Brink Groep hebben daarom besloten in elkaar te investeren. innvire, onderdeel van innberg BV krijgt een nieuw platform, samen met Brink Groep en gaat als creatief onderdeel, zelfstandig binnen de groep verder. Dit biedt voor beide partijen veel meerwaarde op het gebied van het integraal bedienen van opdrachtgevers, uitwisselen van kennis over het huisvesting en vastgoed domein en het opschalen in projecten.

Wij zijn zeer verheugd om deze samenwerking aan te kondigen en kunnen u al projecten presenteren waarin deze meerwaarde tot uiting is gekomen. Heeft u vragen over de samenwerking of mogelijkheden, neem dan contact met ons op.