WPA op eigen benen

‘Elke dag een beetje beter..’ Een tegenwoordig beroemde quote van een andere zakelijke bewoner aan het Centraal Station van Rotterdam, Coolblue. Maar ook een mooi haakje voor dit bericht. Het gaat over een aantal verbeteringen die WPA (Work & People Analytics) op dit moment doorvoert.

Vanaf 1 oktober 2018 zijn we officieel verhuisd naar ons nieuwe kantoor voor WPA Europa. Ik zeg bewust Europa omdat wij vanuit Rotterdam onze klanten in vasteland Europa en Verenigd Koninkrijk bedienen. Naast ons kantoor in Nederland hebben we nog een verkoopkantoor voor onze Scandinavische klanten in Växjö (MD Thomas Samuelsson), Zweden en ons kantoor in Des Moines, USA voor onze Amerikaanse klanten.

Met “elke dag een beetje beter” doel ik op onze strategie om steeds effectiever onze opdrachtgevers te helpen met het verbeteren van werk. Dat betekent continu nadenken over waar je goed in bent en waar je het meest effectief mee kan zijn. Voor WPA betekent dat het leveren van instrumenten en kennis over hoe organisaties zich gedragen, daar inzicht in krijgen en dit vertalen naar verbeteringen. Soms zorgt WPA voor snel inzicht wat door middel van een workplace nudge aan te passen is, andere keren starten partners van WPA een meerjarige programma om te komen tot een verandering in de organisatie of de huisvesting van de organisatie. Dat betekent een breed veld van dienstverlening. Effectieve ecosystemen bestaan uit zeer gefocuste ‘teams of teams’. In ons geval betekent het dat WPA het team is met het slimme digitale platform voor het meten en verbeteren van medewerker & team effectiviteit. Voor ons betekent het ook dat wij geen adviestrajecten doen maar dat wij daarvoor samenwerken met onze teams: de partners. Dat deze strategie zijn vruchten afwerpt is direct zichtbaar. Onze focus op het ontwikkelen van het platform en het versterken van de partner relaties heeft gezorgd voor een verdubbeling van onze klanten in 2018.

Om zo te groeien moesten we ons wel transformeren. Gedurende vijf jaar werkten we in een joint venture met een van onze partners in Nederland. Gezamenlijk zijn we dit voorjaar overeengekomen dat onze objectiviteit, internationale groei en focus op het software platform zich beter kan ontwikkelen in volledige zelfstandigheid. Dat betekent dat WPA een 100% onafhankelijke aanbieder is van software diensten. Wij bieden onze gebruikers uiteraard ‘on-boarding’ en ‘customer success’ trainingen en ondersteuning. Voor uitgebreide verbeteringen aan de organisatie en omgeving werken we uitsluitend met partners. Work & People Analytics maakt een sterke groei door in Amerika op dit moment en door het aantrekken van Stephen Smith naast Kevin Schlueter in Noord Amerika garanderen we daar ook ondersteuning voor die groei.

WPA is daarom ook in Nederland verhuisd naar eigen huisvesting. Nog steeds binnen het Groothandelsgebouw in Rotterdam, maar van de zesde naar de vierde verdieping. Met een eigen kantoor binnen het CIC (Cambridge Innovation Center). Dit levert voor ons het beste ecosysteem van gelijkgestemde organisaties en het gebruik van de CIC hubs wereldwijd. We heten u dan ook van harte welkom om een keer aan te landen of ons te bezoeken. U bent altijd welkom op onze nieuwe website met de aangescherpte propositie: www.wpa.works

Met vriendelijke groet,

Eelco Voogd, Ilya Devèrs, Lars Stols