Woningbouwstichting Servatius

Wongingstichting Servatius in Maastricht stond aan de vooravond van de integratie van verschillende bedrijven in een nieuw hoofdkantoor. Servatius bevond zich in roerige tijden en het samenvoegen van de verschillende kenmerken van de vier organisatorische eenheden was een uitdaging, met name door de korte tijd die er voor beschikbaar was.

innvire werd gevraagd om Servatius te coachen in de overgang van werkstijlen die passen bij de nieuwe organisatie en haar nieuwe kantoor. In nauwe samenwerking met PZ, IT, Communicatie en facilitaire zaken, ontwierpen we een transitie programma met communicatie, workshops, training en ondersteuning om alle afdelingen goed te informeren en te laten doorleven wat er ging veranderen en waarom. Daarnaast gaven we advies over het ontwerp van het interieur en hoe de verschillende werkplekken zouden bijdragen aan de wensen en behoeften van de nieuwe flexibele werkomgeving.

De directeur duidde ons rol aan als de ‘smeerolie’ bij de transitie en complimenteerde onze toegevoegde waarde in de overgang van het bedrijf. Hierdoor verliep de overgang vlot en was er een goed overall eindresultaat.

Integratie en activatie bedrijfsonderdelen

innvire coachede Servatius op het gebied van:

– Analyse behoefte werkomgeving

– Coaching op voorstellen architect

– Activatie werkstijl en nieuwe werkomgeving

Hoe breng je rust en richting in een organisatie in beweging?