Waarom innvire

Ruim zeven jaar geleden verlieten ilya Devèrs en Eelco Voogd hun werkgever voor het realiseren van een nieuwe droom: innvire. Als adviseurs en ontwerpers werkzaam bij een internationaal management adviesbureau op het gebied van business processen waren ze vaak in aanraking gekomen met complexe vraagstukken. Deze vraagstukken gingen veelal om het gat tussen wat eindgebruikers verlangden en organisaties boden. Deze vraagstukken werden regelmatig ingevuld vanuit bestaand procesdenken of voorhanden oplossingen. innvire merkte dat het gebruiken van ‘design thinking’ een betere oplossing bood voor veel van de complexe vraagstukken. Het meer emphatische model waarbij uitgebreid analyse gedaan werd naar de huidige en gewenste situatie, aangevuld met heldere visualisaties van de complexe vragen leidde tot betere oplossingen en hogere graad van acceptatie door zowel eindgebruikers en de organisatie.

Toen in 2007 organisaties ons steeds vaker vroegen mee te denken over het fenomeen ‘het nieuwe werken’, voelde we bij de term al gelijk nattigheid. Een gehypte term ingegeven door een aantal boekenschrijvers en IT bedrijven die graag hun visie vertaalden in hun eigen bedachte processen en oplossingen. Iets wat haaks op ‘design thinking’ stond. innvire begon haar opdrachtgevers een ander geluid mee te geven door met hun stap voor stap het ontwerp denken te doorlopen en zo zelf inzicht te verkrijgen over hun behoeftes op basis van de doelen die ze als organisatie wilden bereiken. Deze aanpak leidde ertoe dat we voor steeds grotere organisaties een aantal slimme instrumenten ontwierpen of inzetten zoals Workplace Analytics, Waarde Netwerk Analyse en het Competing Values Framework. Wij helpen ruim 6 jaar organisaties klein en groot, zakelijk en overheid met het definiëren van hun doel, waarom ze werk zouden innoveren en welke oplossingen hun dichter bij hun doelen brengen. Hiervoor zorgen we ook voor ‘evidence based design’, ontwerpen en adviezen die spreken uit diepgaande inzichten uit uw organisatie, niet uit een boekje.

Het nieuwe werken is morgen weer oud. Wat niet verandert is uw heldere visie op uw doelen als organisatie en de instrumenten om tijdig en cyclisch steeds bij te sturen. We nodigen u graag uit voor een gesprek in de Tollensfabriek of bij uw organisatie om te praten over het behalen van uw doelen met behulp van een adaptieve organisatie werkstijl & werkomgeving.

innvire visie in het kort

– Waarom veranderen

– Wat is het doel wat werk & werkomgeving moet ondersteunen

– Gebruik ‘design thinking’ om tot empathische resultaten te komen

– Meten is weten, niet het boekje, maar uw situatie vertelt de waarheid

– Investeer in de organisatie, het gebouw is er alleen voor hen

– Geen ‘big bang’ maar cyclische verbeteringen op basis van resultaten

Organisatie gericht huisvesten? Organisaties veranderen elk jaar steeds weer, wat blijft is het doel waarvoor ze in het leven geroepen zijn. Waarom bent u die organisatie? En wat moet er gebeuren om u te laten excellereren?